Skip to content Skip to footer

10 Soruda Çocuk Terapisti Hakkında Herşey

çocuk terapisti

10 Soruda Çocuk Terapisti Hakkında Herşey

Çocuklarımızın beden sağlığı ne kadar önemliyse ruh sağlığı da en az bu denli önemlidir. Çocuklarımızın en değerli varlıklarımız ve toplumun geleceği olduğunu düşününce bazen kendi profesyonel destek süreçlerimizi ertelesek bile onlara öncelik tanıyoruz.

Peki onların bu ruhsal değişim sürecine katkıda bulunan uzmanları ne kadar tanıyoruz? Çocuk terapisti hakkında ne biliyoruz? Eğer siz de çocuk terapisti arıyorsanız, size destek sağlayabiliriz.

çocuk terapisti kimdir

Çocuk Terapisi Nedir?

Psikoterapi ya da halk arasında daha sık kullanılan adıyla terapi ruhsal bir değişim sürecidir. Terapi her yaştan insana uygun bir ruhsal değişim sürecini ifade eder.

7 yaşındaki bir çocuk da 70 yaşındaki bir yetişkin de terapiye uygun olabilir. 7 yaşındaki bir çocuk ile çalışılan yöntemler her zaman 70 yaşındaki yetişkin ile aynı olmayacaktır.

70 yaşındaki yetişkinlerle çalışan psikolog yetişkin terapisti olarak anılırken 7 yaşındaki bir çocuk ile çalışan psikolog ise çocuk psikoloğu veya çocuk terapisti olarak adlandırılabilir.

Çocuk terapisti ergen terapisti ve yetişkin terapistleri gibi farklı yaş alanlarına yönelmiş ruh sağlığı profesyonelleridir. Çocuk terapisi farklı ekollerle ve farklı metodlarla çalışılabilir.

Bazen bir çocuk terapisti aynı zamanda aldığı eğitimler ve edindiği tecrübelerinden dolayı ergen ve yetişkin psikoloğu da olabilir. Bu noktada çocuk terapistinin hangi eğitimleri aldığı ve alanda kendisini ne kadar yetiştirdiğine dikkat edilmelidir.

Çocuk terapisi genel anlamda çocuğun duygu, düşünce ve davranışlarıyla bazı psikoterapi tekniklerini kullanarak çalışılan ve çocukta önemli ruhsal değişimlere yol açabilen bir alandır.

çocuk terapisti ne zaman gereklidir

Çocuk Terapisi Ne Zaman Gereklidir?

Çocuklarda psikolojik bozuklukların varlığında çocuk terapisti görev alabilir. Birçok ruhsal bozukluk ilk belirtilerini çocuklukta gösterir.

Öğrenme güçlükleri, otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, gecikmiş konuşma ve tuvalet eğitimi bunlardan bazılarıdır.

Agresif davranışların varlığında ayrıca çocuk terapisti kendine zarar verme,  sinirlilik, ısırma veya vurma gibi bazı olumsuz davranışlarda da görev alabilir.

Anoreksiya nervoza, bulimia, obezite gibi bazı yeme bozukluklarında da çocuk terapisti destek alınabilecek doğru uzman olabilir. Ancak bu noktada bir şeyi unutmamak gerekir.

Eğer bu ruhsal sorunlar ergen veya yetişkinlikte görülüyorsa o zaman ergen ve yetişkin alanında çalışan uzman psikologlar devreye girmelidir. Alkol, madde, kumar, oyun ve internet bağımlılıkları çocuklarda da sıkça görülebilecek bağımlılık sorunlarıdır.

Çocuk terapisi bu noktada da etkili olabilir çünkü çocuklukta gelişen bu sorunlar müdahale edilmedikçe ergen ve yetişkin dönemlerinde çok daha ciddi sorunlara yol açacaktır.

Bir aile üyesinin veya evcil hayvanın hastalığı veya kaybı çocukları oldukça fazla olumsuz şekilde etkilediği için kesinlikle çocuk terapistinin devreye girmesi gerekmektedir.

Kardeşler arasında olabilecek bazı sorunlar çocuk psikoloğu için en önemli ve yaygın çalışma alanlarından birisidir. Çocuğun ayrıca ruhsal sorunlar sebebiyle yaşayabileceği fiziksel bazı belirtilerin de çocuk terapisi çalışma alanlarına girebileceğini unutmamak gerekir.

Bazen çocuklar yaşadıkları travmatik sorunlardan dolayı altına işeme, uykuya dalamama, uykudan sıçrayarak uyanma ve diğer uyku bozukluklarını yaşayabilirler.

İşte bu süreçte terapisti devreye sokmak oldukça önemlidir. Çocuk bu süreçte mutlaka terapisti ile beraber zor süreci aşmaya çalışmalıdır. Ailelerin bu noktada profesyonel destek almaları için bilgilendirilmeleri çok önemlidir.

Çocuğun zamanla yaşadığı zorlukları unutabileceği kesinlikle düşünülmemelidir. Ayrıca okul sorunları, okula gitmeme veya geç kalma, çocuğun derslerinde aşırı düşüş, sınıfta stres, zorbalık ve akran baskısı çocuk terapisti çalışma alanları arasındadır.

Aile içi şiddet, çocuk istismarı ve aile krizi yaşanırken çocuk mutlaka terapisti ile süreci aşmaya çalışmalıdır. Ayrılık, boşanma, taşınma, ciddi akut veya kronik hastalıklar da çocuk için önemli değişimlerden olduğu için psikologlar bu noktada etkili bir değişime yardımcı olabilirler.

Evde ebeveynler arasında sık sık tartışmalar olur. Çocuk bu süreçten fazlaca etkilenebilir ve bazı olumsuz tepkiler verebilir. Bu tepkiler görüldüğü zamanlarda mutlaka çocuk psikoloğu ile görüşülmelidir.

Duygudurum bozuklukları çocuklarda da sık sık görülebilir. Duygudurum bozukluklarıyla ilgili önemli bir yanlış inanış mevcuttur. Çocukların yaşları itibariyle depresyon gibi bazı duygudurum rahatsızlıklarını yaşamayacakları düşünülür.

Ancak bu yaygın bir yanlış inanıştır. Çocuklar da ergen ve yetişkinler gibi depresif belirtiler sergileyebilmektedir. Hatta çocukların yaşadığı depresyon ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde daha büyük sorunlar ve neticesinde intihara yol açabileceği için göz ardı edilmemelidir.

çocuk terapisti kimdir

Çocuk Terapisti Kimdir?

Çocuk terapisti biraz önce de belirttiğimiz gibi çocuklarla çalışan psikoterapist bireylerdir. Çocuk terapisti genellikle lisans eğitimlerin üniversitelerin dört yıllık psikoloji bölümlerinde tamamlamaktadır.

Ardından genellikle klinik psikoloji yüksek lisans programlarını bitirmektedirler. Bu arada mesleğe adım atmadan önce genellikle anaokulları ve çocuklarla çalışan psikolojik danışmanlık merkezi vb. yerlerde stajlarını tamamlamaktadırlar.

Ayrıca her klinik psikolog gibi en az bir psikoterapi ekolüne yönelik teorik eğitimleri alır ve süpervizyon süreçlerini tamamlar. Ayrıca çocuk terapisti olabilmek için çocuklarda sık sık uygulanan bazı testlerin de eğitimlerini de almak durumundadır.

Çocuk terapisi konusunda bazı eğitimlerle sürekli kendisini geliştirmesi gerekmektedir. Çocuk terapisti olabilmek için çocuklarla çalışmak ve deneyim kazanmak oldukça önemlidir. Terapist seçerken mutlaka bu özelliklere ve donanıma dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

çocuk terapisti kadromuzda oyun terapisi uygulanır

Oyun Terapisi Nedir?

Yetişkinlerin aksine çocukların duygularını anlayabilmeleri ve konuşma becerilerini geliştirebilmeleri için alışık oldukları bir ortama ihtiyaçları vardır. Rahatsız ortamlarda farklı sonuçlar ortaya çıkar.

Bu nedenle yetişkinlerde verilen tedaviler çocuklarda işe yaramayabilir. Oyun terapisi, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak için çocukların hayal gücünü kullanır. Bunu desteklemek için oyuncaklar kullanılır.

Bu şekilde duygusal sorunlarını ortaya koyabilmelidirler. Oyun terapisinin amacı çocuğu iyileştirmektir. Deneyimli bir çocuk terapisti tarafından tedavi edildikten sonra çocuklarda  olumlu değişiklikler hemen gözlenir.

Bir çocuğa verilecek tedavi süresini önceden kaç seans olacağı yönünde kestirebilmek yetişkinler kadar kolay değildir. Bazı çocuklar için on seans yeterlidir, ancak diğerleri için iki yıllık tedavi gerekir.

Araştırmalar, çocukların  ortalama 12-16 tedavi seansının sonunda iyileştiğini göstermektedir. Seans sayısı etkilenen kişiye, travmanın derecesine ve çocuğun  yaşına bağlıdır.

En önemlisi, çocuğunuzun sorunları daha da kötüleşmeden bir an önce destek almanız seans sayısını azaltacaktır.

çocuk terapisti

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Nedir?

Kadim yöntemlerden biri olan oyun terapisinin birçok şekilde iyileştirici yönleri vardır. Terapist odaklı değil çocuk odaklı olan bu yaklaşımın en önemli yönü çocuk odaklı ve çocuk merkezli olmasından kaynaklanır.

Bu yönteme bu nedenle Çocuk Merkezli Oyun Terapisi denir. Bu yöntem ülkemizde birçok çocuk terapisti tarafından en çok kullanılan oyun terapisi yöntemidir. Bu terapi, çocuklarda bozukluklara neden olan sorunları ortaya çıkararak oyun yoluyla çözüme ulaşmayı temel alan bir yaklaşımdır.

Bu nedenle çocuk merkezli oyun terapisini diğer oyun terapisi türlerinden ayıran en önemli fark, çocuğun oyunu yönetmesi ve oyun sırasında herhangi bir yön vermemesidir.

Çocuk terapisti bu yöntemle, çocuğun hayatındaki sorunları kendi hızında ve kendi tarzında çözeceğine inanır. Çocuğun bireyselliğine saygı gösterebilmektedir.

Çünkü bu terapide çocuklara rehberlik edilmez, farkında bile olmadıkları ihtiyaçlarını keşfederler ve ifade edemeyecekleri birçok zorluğun üstesinden gelirler.

Bu nedenle Avrupa’da psikiyatrik ilaçlar kullanılmadan önce çocuklar oyun terapisine yönlendirilmektedir. Tedavi sonrası tekrar klinik değerlendirme yapılmaktadır.

Ülkemizde çocuk merkezli terapinin önemi son yıllarda aileler ve birçok çocuk terapisti tarafından anlaşılmaya başlanmıştır.

çocuk terapisti ekibimizce deneyimsel oyun terapisi uygulanır

Deneyimsel Oyun Terapisi Nedir?

Deneyimsel Oyun Terapisi, çocukların çevrelerini bilişsel olarak değil deneyimsel olarak algıladıkları bir  terapi şeklidir. Çocuk merkezli yaklaşımda olduğu gibi, çocuğun tedavi etmeye çalıştığı varsayımına vurgu yapılır.

Terapinin önemli bir bileşeni, çocuk terapisti ve çocuk arasındaki ilişkidir. Çocuk terapisti çocuğun  oynadığı oyuna çocuğu dahil olmak isterse ve çocuk da buna izin verirse, terapist  oyuna katılır.

Çocuk terapiste zayıf bir rol verebilir ve kendisine güçlü bir rol verebilir. Böylece çocuk terapide yetişkinlerin gücünü deneyimler. Oyun sırasında ya da tedavi gördüğünde bir yetişkinden gördüğü gibi davranmaya başlar.

Çocuğun  terapisti böylece çocuğun davranışlarından önemli izlenimler çıkarabilir. Aslında terapiste hissettirdiği duygular kendi duygularıdır. Bu duygular küçümseme, aşağılanma, cezalandırma, değersiz hissetme vb. olabilir.

İşte bunlar tamamen çocuğun deneyimlediği duygulardır. Böylece terapist çocuğun duygularını oyun yardımıyla öğrenebilmiş olur. Çocuklar duygularını oyunlarla maskeleyerek ifade ederler.

İç yaşamını yansıtırken metaforik semboller kullanır. Örneğin bir oyunda “karanlık bir ortamdayız ve yanımızda hayaletler var” diyen bir çocuk korkmaktan daha fazlasını anlatabilir.

Bir metafor, çocuklar için birçok anlam ifade edebilir. Çocuk terapisti, çocuğun ne söylediğini anlamak için bu metaforlara odaklanır. Bunlar terapist için çok önemlidir.

Çocuk merkezli terapide ilişkilere vurgu yapılmasına rağmen, bu yaklaşımda elde edilen bilgiler ilişkiden daha önemlidir.

çocuk terapisti filial oyun terapisi

Filial Oyun Terapisi Nedir?

Bir diğer oyun terapisi türü olan filial oyun terapisi, ebeveynlerin çocuklarıyla olan ilişkilerini oyun yoluyla  güçlendirmelerini sağlayan bir süreçtir.

Filial oyun terapisi, oyun terapisiyle aile terapisinin entegrasyonu olarak meydana çıkmıştır. Çocuklar ve aileleri arasındaki sorunları çözmeyi ve aile ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlayan bir tedavi sürecidir diyebiliriz.

Çocuklar duygularını aileleriyle paylaşmaya ve onlarla vakit geçirmeye ihtiyaç duyarlar. Ne yazık ki günümüz koşullarında ebeveynler sosyoekonomik nedenlerle çok meşgul ve acelecidir.

Bu nedenle aileler çocukları ile yeterince ve değerli vakit geçirememektedir. Bu olduğunda, çocuklar doldurulması gereken duygusal bir boşluk yaratırlar.

Aileler, çocuk merkezli terapi becerilerini çocuklarıyla oyun seanslarında nasıl kullanacaklarını öğrenirler. Ebeveynle çocuk ilişkisine olan güveni artırmayı amaçladığı için hem önleyici etkisi olan hem de olası sorunlara çözüm getiren bir tedavidir.

Bu çare ile aile, çocuklara, yanında olduğum ve seni anladığım mesajını iletir. Aileler ise çocuklara “sınırları belirleme” becerisini öğretir. Ayrıca çocuğun karar vermesine izin verir.  Bu onun kararları için sorumluluk alma yeteneğini kazanmasına yardımcı olur.

çocuk terapisti

Çocuk Terapisti ve Pedagog Aynı Kişi Midir?

Çocuk terapisti ile pedagog aynı meslek grubu değildir. Bu iki farklı uzman da çocuklarla çalışır ancak farklı sorumluluklar üstlenmektedirler. Çocuklarla çalışan çok daha farklı uzmanlık alanı olan ruh sağlığı profesyonelleri de mevcuttur.

Çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi, çocuk psikoloğu ve pedagog bunlardan bazılarıdır. Pedagoglar eğitim bilimle uğraşır ve çocuk davranışlarıyla ilgili çalışırlar.

Bu sebeple pedagoglar eğitim fakültesi mezunu olan uzmanlardır. Çocuk terapisti ise dört yıllık lisans psikoloji eğitimini tamamlayan ve uzmanlık eğitimini tamamlamış ruh sağlığı profesyonelleridir.

Eğer çocuğunuzun ruhsal sorunları için tedavi seçeneklerini araştırıyorsanız çocuk terapisti ile görüşmeniz gerekmektedir.

çocuk terapisti pedagog

Pedagog Kaç Yaş Grubuna Bakar ?

Ailelerin en sık sorduğu sorulardan birisi de pedagog kaç yaş grubuna bakar sorusudur. Sosyal yanlış anlamalar nedeniyle, ebeveynlerin çocuklarının davranış sorunlarına ve ruhsal hastalıklarına çözüm bulmak için profesyonel yardıma ihtiyaç duyduklarında bir eğitimci arayabilirler.

Bu eğitimci unvanı pedagog olarak adlandırılmaktadır. Pedagog çok değerli bir uzmanlık alanıdır çünkü en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın gelişim dönemleri üzerine çok değerli çalışmalar yaparlar.

Pedagog, geçmişte çocuk psikolojisi alanında çalışan kişilere atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdi. Ancak günümüzde bu unvan eğitimcileri yanlış tanımlamaktadır.

Bu durumda çocuklara psikolojik destek açısından fayda sağlayan profesyoneller anlaşılmaktadır. Ancak çocuk terapisti ile pedagog birbirlerinden farklı kavramlardır.

Peki pedagog kaç yaş grubuna bakar ve bu alanda çalışır? Eğitmenler, Çocuk Gelişimi Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuş, 0-12 yaş çocuklarının gelişimi konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.

Ayrıca çocukları gerektiği gibi eğiten, ebeveynlere çocuklarına nasıl yaklaşmaları ve  iletişim kurmaları gerektiğini öğreten uzman eğitmenlerdir.

Çocukların ve ergenlerin duyusal, dil, psikososyal ve bilişsel gelişimlerini izlerler ve ebeveynlere gerektiğinde  psikolojik ve eğitimsel tavsiyelerde bulunurlar.

Ancak eğitimciler, gerçek profesyonel yeteneklere sahip çocukların psikolojisi ile ilgilenmezler. Zaten çocuk terapisti eğitimci gibi tavsiye veremez.

Psikolog tavsiye vererek terapi gerçekleştiremez. Bu kişiler, çocukların (hatta gençlerin) eğitim hayatlarıyla bağlantılı olarak yaşadıkları sorunlarda uzmanlaşırlar.

Bu nedenle eğitimciler çocuk psikoloğu değildir ve çocukların ruh sağlığı sorunlarını çocuk psikologları gibi tedavi edecek uzmanlığa sahip değildir.

Günümüzde bazı çocuk ve ergen psikologları ne yazık ki yanlış bir şekilde pedagog unvanı kullanmakta ve pedagogların alanına da nüfuz etmeye çalışmaktadır.

Ayrıca, 1982’den beri üniversitelerin pedagoji adı verilen bir eğitim bölümü yoktur. Mevcut durumda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü ve Psikoloji bölümü olarak iki ayrı bölüm üzerinden psikoloji eğitimleri verilmektedir.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunları günümüz okul ortamında çocuklarla çalışarak pedagoji alanında uygulama konularını öğretmektedir.

Bu kişilerin çocuk psikolojisi alanında çalışacak şekilde yetiştirilmesi gerekir. Bununla birlikte, bir çocuğun ruh sağlığı sorunlarını psikolojik danışma ve  psikolojik danışma araştırmalarıyla tedavi etmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir.

Bu nedenle çocuk terapisti olmak için öncelikle psikolog olmak gerekmektedir. Özetle; pedagog için konuşursak önemli sorulardan birisi pedagog kaç yaş grubuna bakar sorusudur. Pedagoglar 0-12 yaş grubuyla çalışmaktadır.

çocuk terapisti ilaç yazabilir mi?

Çocuk Terapisti İlaç Yazar Mı?

Bunun için çocuk terapistini tanımlamamız gerekmektedir. Çocuk terapisti hem psikiyatrist hem de psikolog olabilir. İki taraftan da yaklaşımı iyi tanımamız gerekmektedir.

Psikiyatristler uzman hekimlerdir ve üniversitelerin tıp fakültesinden mezun olmuş ruh sağlığı profesyonelleridir. Tıp fakültesinden mezun olan hekim pratisyen olarak adlandırılır ve henüz daha psikiyatrik destek verebilme gibi bir yetiye sahip değildir.

Ardından uzmanlık eğitimi alınır ve eğer tıp fakültesi mezunu hekim psikiyatri üzerine uzmanlık eğitimini alırsa psikiyatrist unvanı alabilir. Psikiyatristler ister çocuk ister ergen veya yetişkin olsun hasta görebilme yetisine sahiptir.

Ancak uzman hekim olmak psikoterapi yapabilme yetisinin olduğu anlamına gelmez. Ne yazık ki bununla alakalı da çok yanlış uygulamalar vardır ve bazı uzman hekimler psikoterapi yapabildiklerini iddia edebilirler.

Ancak aynı her psikoloğun psikoterapi yapamadığı gibi her psikiyatrist de psikoterapi yapamaz. Çocuk terapisti olabilmek için çocuklarda uygulanan psikoterapi ekollerinin en az birinden eğitim almış ve süpervizyon sürecini tamamlamış olmak gerekmektedir.

Ayrıca elbette kendisini hep geliştirmesi ve bir yandan da mümkün olduğu kadar alanda danışan takibi adına tecrübe kazanması gerekmektedir. Bu süreçleri tamamlayan psikiyatristler ilaç yazabilir ve psikoterapi yapabilir.

Psikoterapist olmak çok kolay bir süreç değildir. Her ne kadar ülkemizde terapisti izleyen ve belirleyen resmi hiçbir kaide olmamasına rağmen gelişmiş ülkelerde psikoterapist olabilmenin gereksinimleri fazladır.

Çocuk terapisti olmak için bir diğer yol da psikoloji bölümünü bitirmekten geçer. Her uzman hekim çocuk terapisti olamadığı gibi her psikolog da çocuk terapisti olamaz.

Bunun için bazı eğitimsel süreçlerden geçmek gerekmektedir. Psikoloji lisans eğitimini üniversitelerin dört yıllık bölümlerinde tamamlayan kişilere psikolog unvanı verilir.

Psikolog dört yıllık üniversite eğitimini tamamladıktan sonra farklı alanlarda çalışabilir. Örneğin; bir psikolog insan kaynakları uzmanı da olabilir çocuk terapisti de olabilir.

Ancak psikoloğun terapist olabilmesi için önünde zor ve uzun bir yol da vardır. Bunun için öncelikle klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlaması ve uzmanlığını alması gerekmektedir.

Klinik psikolog olmak aslında yetişkin, ergen veya çocuk terapisti olmak için yeterli değildir. Aynı zamanda klinik psikoloğun mutlaka en az bir psikoterapi ekolüne yönelmesi ve bununla alakalı gerekli eğitimleri alması gerekmektedir.

Eğitimler sadece teorik de olmamalı ve süpervizyon kısımları da tamamlanmalıdır. Çocuk terapisti olmak için görüldüğü üzere uzun ve zor bir yol vardır.

Siz de terapistinizi ararken bu süreçleri tamamlayıp tamamlamadığına dikkat etmelisiniz. Ancak şunu unutmamalısınız ki psikolog olan çocuk terapisti ilaç yazmaz ancak ruhsal değişimi getiren psikoterapi sürecini gerçekleştirir.

Ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda çocuklarda psikiyatrik ilaç kullanımı çok ciddi boyutlara varmıştır. Elbette birçok kişi için psikiyatrik destek çok önemli bir aşamayı ifade eder.

Bazı durumlarda hem yetişkinler hem de çocuklar için ilaç tedavisinin önemli ve gerekli olduğunu vurgulamaktayız. Ancak bu durum kesinlikle her çocuğa antidepresan ve türevi ilaçların yazılması gerektiği anlamına gelmez.

Genellikle yetişkinlerde karşılaştığımız ruhsal sorunların kaynakları erken çocukluk dönemlerinde gizli olduğu için çocuklarda bazen ilaç tedavisi olmadan da tedavi gerçekleşebilir.

Örneğin; bir çocukta davranış bozukluğu için ilaç kullanmadan da çocuk terapisti desteği alınarak da iyileşme kaydedilebilir. Ancak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için ise çoğu zaman ilaç desteği gerekebilir.

Çocuklarda görülen tüm ruhsal sorunlar için ise tek bir ortak yön vardır ki hepsinde psikolojik destek alınmalıdır. Bir diğer ifadeyle tıbbi destek her zaman gerekmeyebilir ancak psikolojik destek hepimizde olduğu gibi çocuklarımızda da ihtiyacımız olan şeydir.

çocuk terapisti

Mentalium Psikoloji Kimdir?

Mentalium Psikoloji 2019 yılında Klinik Psikolog Onur Aydın’ın girişimleriyle Kadıköy ilçesi Göztepe semtinde kurulmuş bir psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezidir.

2021 yılında ise Avrupa yakasında psikolojik destek sunabilmek amacıyla Şişli ilçesi Mecidiyeköy semtinde ikinci şubesi açılmıştır. Kurumumuzda hem çocuk hem de ergen ve yetişkin psikoterapisi alanında çalışan farklı uzmanlarımız mevcuttur.

Bireysel psikoterapi hizmetine ek olarak aile ve çift terapisi alanında da hizmet vermekteyiz.

Bireysel psikoterapi alanında başta depresyon, anksiyete bozukluğu, sosyal fobi, travma, obsesif kompulsif bozukluk, DEHB, kişilik bozukluğu, panik atak, özgül fobi olmak üzere birçok farklı ruh sağlığı sorununda destek sağlamaktayız.

Bireysel destek almak isteyen tüm yaş gruplarımız için ayrı uzmanlık alanları olan psikologlarımızın hepsi klinik psikolog unvanı taşımakta olup psikoterapist olmak için tüm gereksinimleri taşımaktadırlar.

Uzmanlarımızın hepsi lisans eğitimlerini psikoloji alanında önemli yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden tamamlamışlardır. Yüksek lisans eğitimlerini ise klinik psikoloji alanında yine yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde tamamlayarak uzmanlıklarını almışlardır.

Psikoterapi ekollerine yönelik eğitimlerini tamamlayan ve psikoterapist olarak deneyim kazanan uzmanlarımızdan destek almak için bize ulaşabilirsiniz.

Eğer çocuk terapisti arayışınız var ise bizimle iletişime geçebilir ve nasıl bir sürecin başlayacağını öğrenebilirsiniz. Çocuklarımız en değerli varlıklarımızdır ve onların beden sağlığı kadar ruh sağlığını da önemsememiz gerekmektedir.

Her zaman herhangi bir koşulda yalnızca ilaç tedavisi alarak çocuklarımızda henüz daha gelişim çağındayken antidepresanlara başvurmamız çok anlamlı değildir.

Bunun yerine bir çocuk terapisti ile psikolojik destek sürecine başlamak ve eğer mutlaka gerekli ise ilaç tedavisine o dönemde yönelmek çok daha değerlidir. Eğer çocuk terapisti ile görüşmek ve tedavi sürecine başlamak isterseniz, bizden randevu alabilirsiniz.

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.