Skip to content Skip to footer

8 Adımda Panik Atak Nasıl Atlatılır?

panik atak nasıl atlatılır

8 Adımda Panik Atak Nasıl Atlatılır?

Panik atak nasıl atlatılır sorusu panik atak yaşayan kişilerin en çok sorduğu ancak çözüm konusunda zorluk yaşadıkları sorular arasındadır.

Panik atak yaşayanlar atakları sık sık yaşar hale gelir ve bu durum artık panik bozukluk adı verilen hastalığı meydana getirir.

Panik atak tedavisi olan bir rahatsızlıktır ve panik atak nasıl geçer sorusunun anlamlı cevapları vardır.

Bunun için en kolay ve geçerli yöntem psikolog desteği almaktır. Bugünkü yazımızda panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevap ararken neden psikolojik destek almanız gerektiğinden de bahsedeceğiz.

Eğer siz de panik atak tedavisi hakkında bilgi almak ve psikolojik yardım almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

panik atak nedir ve panik atak nasıl atlatılır

Panik Atak Nedir?

Panik atak nasıl atlatılır sorusunu yanıtlamadan önce panik atak hakkında biraz bilgi edinelim.

Panik atakların başlıca özelliği, insanları dehşete düşüren ani ve yoğun endişe veya korku nöbetleridir.

Hastalarımızın sıklıkla “nöbetler” olarak adlandırdıkları bu nöbetlere biz panik atak diyoruz.

Panik atak aniden başlar, daha şiddetli hale gelir ve 10 dakika içinde doruğa ulaşır.

Genellikle 10-30 dakika sonra (nadiren 1 saate kadar) nasıl başladıysa kendi kendine atlatılır.

Herhangi belirgin bir neden olmaksızın ani başlayan göğüs ağrısı, göğüste sıkışma, çarpıntı ve nefes darlığı atlatılır bazı belirtilerdir.

Ayrıca terleme, üşüme, titreme veya bazen mide bulantısı veya karın ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik panik atak belirtileri olarak görülmelidir.

Düşme veya bayılma, uyuşma veya karıncalanma gibi belirtiler atlatılır olsa da korkunçtur.

Bu noktada “kalp krizi” veya felç geçirdiğini düşünebilir ve yoğun bir “ölüm korkusu” veya “felç korkusu” yaşayabilir.

Bazen tuhaflık, uykululuk, kendini ya da çevresinden garip ya da farklı hissetme gibi duygular yaşamaya başlayınca panik atak nasıl atlatılır sorusu hastada gündeme gelebilir.

Kişi panik atak esnasında “kontrolünü kaybettiğini” ya da “çıldırdığını” düşünerek kendisine ya da çevresindekilere zarar vermekten korkmaya başlar.

Hasta yakını tarafından aşırı korku ve endişe ile en yakın doktora veya acil servise getirilebilir.

Klinik ortamda yapılan sayısız testler, radyografiler, elektrokardiyografiler, BT taramaları ve diğer testler hiçbir şey bulamaz.

Panik atak geçiren kişi eve oksijen veya “sedasyonlu” enjeksiyonlar uygulandıktan sonra gönderilir.

Bu arada kişide panik atak nasıl atlatılır gibi sorular olmaz çünkü kişi panik atak yaşadığını dahi bilmemektedir.

Hasta zanneder ki kendisi kalp krizi geçiriyordur. Hastanın nasıl olduğu sorulduğunda doktorlar “iyi” veya “sadece stresli” diyebilirler.

Hasta bu noktada biraz rahatlasa da bir süre sonra yeni bir panik atakla aynı süreci ve korkuyu yaşamaya başlar ve her yeni atakta nasıl olduğunu anlayamadan acil servise gider.

Her seferinde kontrol ve tetkiklere gidilmesine ve olumsuz sonuç alınmamasına rağmen hasta bir şekilde iyileşemez.

Kalbinde veya beyninde kötü bir şeyler olduğuna inanmaya bile başlar, ancak doktorlar bunu çözemez haldedir.

Panik atak nasıl atlatılır veya panik atak nasıl geçer soruları yine hastanın zihninde yoktur çünkü hala kalp krizine odaklanmaktadır.

Bu nedenle her seferinde farklı doktorlar tarafından yapılan birçok ziyaret ve test için bir dünya pahalı olmasına rağmen, hastada şikayetlerini açıklayabilecek herhangi bir fiziksel hastalık keşfedilmemiştir.

Bazen nasıl oluyorsa yanlış teşhis konur ve hastalar antibiyotiklerden nefes tazeleyicilere, çarpıntıdan tansiyona, kalp ilaçlarından vitaminlere kadar çeşitli ilaçlarla tedavi olmak zorunda kalır.

Ancak hastalar panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevap bulmayı bırakın hiçbir olumlu sonuç alamazlar.

Ataklar tekrarlamaya devam ettiğinde hasta ataklar arasında; gergin, telaşlı ve endişeli, her an yeni bir panik atak beklemeye başlar.

Artık zihninde panik atak denilen kavram oluşmaya başlar. Bu bekleme sürecinde oluşan endişeye biz beklenti anksiyetesi adını koyarız.

Panik atakların sırasıyla geldiği ruhsal rahatsızlığa panik bozukluk adı verilir. Panik bozukluk bir anksiyete bozukluğu alt türüdür.

Atak adı verilen nöbetlerin genellikle belirsiz zamanlarda, nasıl olduğu bilinmeden ve rastgele yerlerde gerçekleşmesi bu panik ve kaygıyı artırmaktadır.

Panik ataklar sıklaştıkça kalp krizinden ölme, felç olma veya kontrolünü kaybetme ve delirme korkusu da aynı oranda artmaktadır.

Panik ataklar nasıl atlatılır konusunda hiçbir fikri olmayan kişiler evde kimse yokken kalp krizi geçirmekten ve hastaneye ulaşamadan ölmekten veya delirerek intihar etmekten çok korkarlar.

Ayrıca panik atak hastaları kontrolünü kaybetmekten, kendilerini yaralamaktan, sevdiklerini bıçak ya da başka bir şeyle yaralamaktan korkarlar.

Panik atak yaşayan kişiler başkalarının huzurunda çılgın ve garip davranışları olduğunu düşünürler ve utanç yanında huzursuzluk da yaşarlar.

Bu davranışları nasıl kamufle edeceklerini düşünmek üzerine kafa yorarlar.

Aynı zamanda yoğun bir üzüntü hissederler çünkü bu düşünceler sürekli kafalarına takılır.

Bir süre sonra panik ataklar sırasında olacağına inandıkları “felaket” karşısında bazı önlemler almaya ve bazı davranışlarını değiştirmeye başlarlar.

Ataklara neden olabileceğini düşündükleri aktivitelerden, yiyeceklerden ve içeceklerden vazgeçerler.

Burada aslında kendilerince panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevap bulmaya çalışırlar.

Davranış değişikliği kaçınma şeklinde kendisini gösterir. Panik atak nasıl atlatılır sorusuna kaçınma yoluyla cevap arayan kişi atlatmayı bırakın daha çok atak ile karşı karşıya kalır.

Panik ataklar ile mücadele etmek için evden çıkarken alkol veya uyuşturucu gibi maddeler kullanmaya başlarlar.

Panik atak nasıl atlatılır sorusuna bir cevap niteliğindedir bu olumsuz davranışlar.

Çünkü alkol veya madde kullanımı panik atakları daha da azdırır. Ataklar sırasında nasıl şeyler olacağına aşırı derecede dikkat ederler.

Örneğin bir panik atak sırasında kontrolünü kaybedip çocuklarına zarar vereceğini düşünen hastalar, önlem olarak tüm bıçakları evden uzaklaştırır.

Hatta nasıl bir derecede kaygıya sahip olurlarsa, çocukları ile yalnız kalmamaya dahi çalışırlar.

Kaybolma korkusu, atak geçirirken bayılma gibi başkaları tarafından nasıl düşünüldüğü dahi anlaşılmayan olumsuz düşüncelere sahip olabilirler.

Dışarı yalnız başına çıkmaktan fazlasıyla kaçınırlar. Ancak çıkmak zorunda kaldıklarında yanlarına mutlaka adreslerini ve yakınlarının telefonunu belirten bir not alırlar.

Eğer baygınlık vb. panik atak belirtileri yaşarlarsa birilerinin bu bilgilere ulaşması ve yakınlarına haber vermesini isterler.

Tıbbi yardım için onları ziyaret etmek için bir doktorun kartvizitini dahi yanlarında taşırlar.

Bu hastaların ihtiyaç duyduğu anda acil servislere hızlı bir şekilde ulaşabilmek için; günü hastane bahçesinde geçirmeyi ya da klinik, eczane ve acil servislerin olduğu yerlerden ikamet seçimi yapmayı severler.

Panik atak nasıl atlatılır bilmeyen ve tedavi de görmeyen kişilerin yaklaşık üçte ikisi atakların geleceği durumlardan ve yerlerden kaçınmaya başlar.

Evde yalnız kalamazlar, sokağa yalnız çıkamazlar, araç, asansör, dar sokaklardan veya köprülerden geçemezler.

Ayrıca market, mağaza gibi kalabalık yerlere giremezler veya bu yerlere aşırı endişe ve rahatsızlık ile gelebilirler.

Hastaların panik atak geçirdiğini düşündükleri yerlere tek başlarına gidememeleri veya bu tür yerlerde kalamamalarına agorafobi denir.

panik atak neden olur ve panik atak nasıl atlatılır

Panik Atak Neden Olur?

Anksiyete bozuklukları arasında gösterebileceğimiz panik atak genetik bir kökene sahip olabilir.

Bazı hastalar, aile üyelerinin panik bozukluk ya da depresyon gibi bir bozukluğu olduğunu ya da olabileceğini bildirmiştir.

Ayrıca biyolojik bir problemden dolayı da oluşabilir. Bununla birlikte, kesin biyolojik neden henüz bulunamamıştır diyebiliriz.

Ayrıca panik bozukluk tüm etnik grupları etkileyebilir. Kadınlarda erkeklere göre iki kat daha sık görülür.

Stresli günlük olaylar panik atak dediğimiz kriz anlarını tetikleyebilir. Yakın zamanda yaşanan yas veya ayrılık deneyiminin bu bozukluğun ortaya çıkmasıyla nasıl ilişkili olduğu gösterilmiştir.

Bazı araştırmacılar, bir “stres etkeninin” bir termostata benzediğini öne sürmektedirler.

Başka bir deyişle, stres direncinizi azalttığında, derin bir fiziksel yatkınlık ortaya çıkabilir ve bir atak anını tetikleyebilir.

Panik atakların hem fiziksel hem de psikolojik nedenleri vardır. İlk başta, atak olağandışı olabilir.

Hastanın kendisi daha sonra bir atağın fiziksel semptomlarıyla reaksiyona girerek başka atakları tetikleyebilir.

Örneğin, bir hasta kahve içtikten, ilaç aldıktan veya egzersiz yaptıktan sonra panik atak çarpıntısı yaşıyorsa, hasta bunu bir atak belirtisi olarak algılayabilir.

İşte bu algı ve yorum bir sonraki anksiyete atağı için tetikleyici olarak doğar. Öte yandan, kahve, egzersiz ve bazı ilaçlar aslında atak anlarını tetikleyebilir.

Panik atak nasıl atlatılır sorusu hakkında bir fikri olmayan kişiler için en zor durumlardan biri, bir atağı tetikleyen birçok faktörü nasıl ayırt edeceğini bilememektir.

Bu nedenle panik atak tedavisi, bozukluğun tüm yönlerine odaklanmalıdır.

Sorun; fiziksel, duygusal ve psikolojik olarak yönetilmesi gerektiği için psikiyatrist ve psikolog birlikte çalışmalıdır.

Önemli veya travmatik bir olay olarak adlandırılan boşanma, sevilen birinin, aile dostunun veya arkadaşın ölümü, sevilen birinin kalp krizi veya beyin kanaması geçirmesi veya duyması neden olabilir.

Genel tıbbi durumlar arasında tiroid bozuklukları (guatr), aritmiler, kalp kapakçık yetmezliği, geçirilmiş kalp ameliyatı ve birçok hastalığa bağlı olarak panik atak gelişebilir.

Genetik yatkınlığın yüksek olduğu, kadınlarda daha sık görüldüğü ve alkol tüketimi gibi durumların tetiklediği bilinmektedir.

Çocukluk çağı travması, bastırılmış duygular veya kendinizi ifade etme zorluğu, yaşamsal panik atak faktörleri olabilir.

Depresyon, sosyal fobi, özgül fobi (kan görme, yükseklik, asansör, böcek, köpek, uçak vb. korkuları), fobiler ve paranoya gibi birçok ruhsa bozukluk ile ilişkilidir.

Panik atak, çarpıntı, nefes darlığı ve boğulma hissi gibi semptomlarla birlikte bu semptomların hiçbiri olmadan aniden ortaya çıkabilir.

Birçok panik atak hastası aslında atağı yaşarken panik atak nasıl atlatılır sorusundan ziyade bir felaketin olacağı düşüncesine odaklanmaktadır.

Tedavinin ilk ve en önemli faydalarından birisi de panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevap bulmak için odaklanabilmektir.

panik atak nasıl atlatılır

Panik Atak Nasıl Atlatılır?

Panik atak nasıl atlatılır sorusuna bir türlü cevap bulamıyorsanız yazımızın devamı sizin için faydalı olacaktır.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki panik atak nasıl atlatılır sorusunun en net cevabı psikolojik destek almaktır.

Psikolog eşliğinde yürütülen psikoterapi sürecinde panik atak ile nasıl mücadele edileceği öğrenilir.

Ayrıca atakların ortaya çıkmasına neden olan olaylar ve bu olaylar neticesinde ortaya çıkan olumsuz duygular belirlenir.

Bu olumsuz duyguların tetiklediği olumsuz otomatik düşünceler açığa çıkarılır.

Olumsuz düşünceler yaşanan olayları yorumlama, değerlendirme ve algılama biçimidir.

Bu olumsuz düşünce biçimleri bilişsel çarpıtmalar olarak adlandırılır. Bilişsel çarpıtmalar tespit edildikten sonra işlevsiz ve olumsuz düşünceler olumlu olanlarıyla değiştirilir.

Olumsuz duygu ve düşüncelerin ışığında olumsuz davranışlar da mutlaka irdelenmelidir.

Panik atak sürecinde kaçınma davranışı bu olumsuz davranışlardan birisidir.

Panik atak nasıl atlatılır sorusuna yalnızca psikoterapi ile cevabını vermek bazen doğru değildir.

Panik atak nasıl atlatılır sorusunun aslında iki cevabı vardır. Bunlardan birisi psikoterapi iken diğeri ise tıbbi tedavidir.

SSRI’lar fluoksetin, fluvoksamin, sertralin, paroksetin, sitalopram, essitalopram gibi ilaçlardır ve 1990’lı yılların başından beri kullanılmaktadır.

Bu ilaçlar size düşünsel olarak olmasa da en azından belirtileri ortadan kaldırması açısından panik atak nasıl atlatılır sorusunun cevabını gösterebilir.

Bu ilaçları panik atak tedavisinde kullanırken bilmelisiniz ki sinirlilik, kabus görme, uykusuzluk gibi şikayetler yaşayabilirsiniz.

Ayrıca mide bulantısı, iştahsızlık, çarpıntı ve ilk günlerde gece terlemeleri ilaçların yan etkileri olarak meydana çıkabilir.

Psikiyatristi tarafından yeterince bilgilendirilmeyen birçok hasta bu nedenle ilk 1-2 gün içinde tedaviyi bırakabilmektedir. Bununla birlikte, ilaç 5-7 güne kadar adapte olacak ve çoğu yan etki kaybolacaktır.

Panik atak tedavisinde öne çıkan diğer bir ilaç sınıfı ise benzodiazepinlerdir.

Bu ilaçlar hem panik atak hem de beklenti kaygısının giderilmesinde oldukça etkilidir.

Alprazolam (Xanax) ve klonazepam (Rivotril), panik atak nasıl atlatılır sorusunun tıbbi cevabında ilk tercih edilen anksiyete ilaçlarıdır.

Hem diazepam hem de lorazepam biraz daha yüksek dozlarda kullanıldığında panik atak karşısında etkilidir.

Panik bozukluğu tedavisinde kullanılan benzodiazepinler, panik atakları önlemede ve kaygıyı azaltmada son derece faydalıdır.

Sonuç olarak hastalar toplu taşıma araçlarına binmek, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek, alışveriş yapmak gibi birçok aktiviteyi panik atak korkusu yaşamadan yapabilirler.

Bu etkiden yararlanılarak bilişsel davranışçı terapi ve diğer psikoterapötik teknikler daha kolay etkinleştirilir.

Bu nedenle panik atakların kalıcı tedavisine yönelik en büyük adım atılmış olacaktır. İlaçlar aslında kişiyi sakinleştirme açısından etkili olmaktadır.

Benzodiazepinler, hızlı etki başlangıcı, iyi tolere edilebilirlikleri, az ilaç etkileşimi ve az sayıda olumsuz kardiyovasküler etkileri nedeniyle tercih edilir.

Ancak baskın ilaç olmasına rağmen, alkolle etkileşime girerek koordinasyon bozukluğuna, kapalı motor ve hafızaya, bağımlılığa ve yoksunluk semptomlarına neden olurlar.

Ancak ve ancak uzman hekim gözetiminde kullanılır. Bu ilaçlar bir psikiyatrist tavsiyesi ve gözetiminde kullanılmalı, uzun süre kullanılmamalı ve birdenbire kesilmemelidir.

İlaç durdurulurken doz kademeli olarak azaltılmalıdır. Panik atak tedavisinde beta blokerlerin de yeri vardır.

Bu ilaçlar vücudun kaygı belirtilerini hafifletir, ancak kaygının öznel belirtilerine yardımcı olmayabilir.

Panik atak için ilaç başlanması gerekiyorsa, psikiyatristiniz öncelikle detaylı geçmişinizi gözden geçirecektir.

Ayrıca gerekirse dahiliye ve göğüs hastalıkları ve kardiyoloji gibi diğer tetkikleri yapacaktır.

Ek olarak, laboratuvar sonuçlarınızı ve kan tahlillerinizi de görmek isteyecektir.

Panik atak ve menstrüasyon ilişkisi, uyku panik atağı olup olmadığı, panik atak sırasında solunum semptomlarının olup olmadığı gibi çeşitli özellikler psikiyatristinizin tercihine yön verebilir.

Bunlar tamamen uzman hekimin kontrolünde gerçekleşecek test ve tetkiklerdir.

Bu noktada tedavi mutlaka bir psikolog ile psikiyatristin iş birliğiyle gerçekleştirilmelidir.

Panik atak nasıl atlatılır sorusuna kesin vereceğimiz cevap psikolojik destek almaktır.

Ancak tıbbi tedavi herkes için geçerli olmayabilir. Bu noktada psikolog ihtiyaç dahilinde sizi yönlendirecektir.

Ancak tedavi süreci dışında siz de aşağıdaki tavsiye ettiğimiz yöntemleri uygulayarak panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevaplar bulabilirsiniz.

Kaygı ataklarının başladığını hissettiğinizde 3-3-3 kuralını uygulayın.

Etrafınıza bakın ve gördüğünüz üç şeyi adlandırın. Sonra duyduğun üç sesi tarif edin.

Son olarak, üç vücut parçanızı harekete geçirin. Bileklerinizi, parmaklarınızı ve kollarınızı sallayın.

Panik atak nasıl atlatılır diye kendi kendinize bu soruyu sorarken bu kuralı uygulamak, sakinleşmenize ve zihninizde ışık hızında dönen endişeli düşüncelerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Dik durun ve vücudunuzu dik tutun.

Endişeli veya korkmuş olduğumuzda bilinçaltı motivasyonla ilerler, kalbimiz ve ciğerlerimizin bulunduğu vücudumuzun üst kısmını korumaya çalışırız.

Bu doğal tepkiyi hemen gidermek için omuzlarınızı geri çekin ve dik durun.

Böylece vücudunuza her şeyin yolunda olduğuna dair bir mesaj göndererek kendinizi sakinleştirmeye yardımcı olabilirsiniz.

Panik atak nasıl atlatılır sorusuna cevabı bu davranışınızla ilk siz vereceksiniz.

Şimdiki ana odaklanın.

Kaygı ve panik atak, geleceğe yönelik bir ruh halini gösterir. Bundan sonra ne olacağı konusunda endişelenmek yerine şimdiye odaklanın.

Kendinize sorun, “Şu anda tam olarak ne oluyor?” Güvende miyim? “, “Şimdi yapmam gereken bir şey var mı?

İşte bu soruların cevabını verebilmek için an’a odaklanabilmeniz gerekir. Özbilinç, kendinize korkacak bir şey olmadığını hatırlatır.

Gerekirse, endişelerinizi günün başka bir saatinde yeniden değerlendirmek için kendinizle bir randevu verin.

Böylece zihninizde dolaşan uzak görüntüleri belirli bir zaman dilimine yönlendirerek gününüze huzur içinde devam edebilirsiniz.

Derin nefes

Derin nefes almak sakinleşmenize ve panik atak nasıl anlatılır temalı düşüncelerinize olumlu cevaplar bulmanıza yardımcı olur.

Farklı egzersizlerde olduğu gibi belirli nefeslere odaklanma konusunda endişelenmenize gerek yok, sadece nefesi derin ve eşit şekilde pay etmeye çalışın.

Böylece sakinleşebilir ve odağınızı yeniden kazanabilirsiniz. Nefes egzersizlerini sadece panik atak nasıl atlatılır sorusuna odaklandığınız zamanlarda değil, günün herhangi bir saatinde de uygulayabilirsiniz.

Testlerinizi yeniden adlandırın.

Panik ataklar, kalp krizi geçiriyormuş veya ölmek üzereymiş gibi hissetmenize neden olabilir.

Böyle zamanlarda kendinize, yaşadığınız şeyin sadece bir panik atak olduğunu, aslında hiçbir şey yapmanıza gerek olmayan zararsız ve atlatılır bir durum olduğunu hatırlatın.

Yaşadığınız fiziksel semptomların yaklaşan ölümün bir uyarı işareti değil, sizi hayatta tutan bir savaş ve kaç mekanizması olduğunu yineleyin.

Panik ataklarla doğru mücadele için, “Panik atak nasıl atlatılır?” sorusuna siz de kendinizce bazı çözümler bulmaya çalışın.

Düşüncenizin doğruluğunu iki kez kontrol edin.

Panik atak yaşayan bireyler, genellikle en kötü senaryoya odaklandıklarında aşırı endişe yaşarlar. Bu düşüncelerin ne kadar gerçekçi olduğunu yeniden değerlendirin.

Örneğin, işyerinde yapmanız gereken bir sunum sizi panik ve tedirgin ediyorsa, başarısız olacağınızı değil, sonunda başarılı olacağınızı düşünün.

Ayrıca sunuma hazır olduğunuzu düşünün ve bazı sorunlar çıksa da başarılı olmaya odaklanın. Korkularınızı yeniden değerlendirmek, beyninizi endişeli düşüncelere karşı eğitmenize yardımcı olur.

Daha fazla ipucu için blog sayfamızda panik atak nasıl atlatılır sorusunu cevaplayan diğer makalemize de bakabilirsiniz.

Meşgul kalın.

Ayağa kalkın, yürüyüşe çıkın veya o anda dikkatinizi dağıtacak başka bir şey yapın.

Zihninizi öğrendiği endişeli düşünce kalıplarından uzaklaştırmak, kontrolü yeniden kazanmanızı sağlayacaktır.

Panik atak aslında bir şey yapmasanız bile atlatılır ancak bir şeyler yapmak atağın artmasına da neden olmayacaktır.

Burada biraz önce de belirttiğimiz gibi panik atak nasıl atlatılır sorusunu kendinize sorun ve kendinizce bazı ek yöntemler de bulmaya çalışın.

Bir krizin başlamak üzere olduğunu hissettiğiniz anda yoldan çekilin.

Bir parça çikolatayı ağzımıza atmak çoğumuzun stresli olduğu zaman aklına gelen ilk şey olsa da araştırmalar çok fazla şeker tüketmenin dahi panik atak için bir tetikleyici olduğunu göstermektedir.

Panik atak yaşadığınızı hissettiğinizde şekerli yiyeceklere yönelmek yerine bir bardak su için veya protein açısından zengin yiyecekler yiyin.

Proteinli besinlerin sindirimi daha yavaş olacağından vücudunuz toparlanırken buradan enerji kullanabilecektir.

Özetle, panik atak nasıl atlatılır sorusuna bazı tavsiyeler vermiş olduk.

Ancak size vereceğimiz en makul tavsiye panik ataktan kurtulmak için kesinlikle bir psikolog desteği almanız olacaktır. Panik atak en iyi psikolojik destek ile atlatılır.

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.