Skip to content Skip to footer

Yalnızlık Testi Çözmeye Ne Dersin?

Aşağıda çeşitli duygu ve düşünceleri içeren ifadeler verilmektedir. Sizden istenilen her ifade için tanımlanan duygu ve düşünceyi hangi sıklıkla hissettiğinizi ve düşündüğünüzü her biri için sadece bir rakamı işaretleyebilirsiniz. (Yalnızlık testi tanı koyma amaçlı değildir).

1 Puan: Ben bu durumu HİÇ yaşamadım

2 Puan: Ben bu durumu NADİREN yaşarım

3 Puan: Ben bu durumu BAZEN yaşarım

4 Puan: Ben bu durumu SIKLIKLA yaşarım

Teste Başla

Kendimi çevremdeki insanlarla uyum içinde hissediyorum

Arkadaşım yok

Başvurabileceğim hiç kimse yok

Kendimi tek başınaymışım gibi hissetmiyorum

Kendimi bir arkadaş grubunun bir parçası olarak hissediyorum

Çevremdeki insanlarla bir ortak yönüm var

Artık hiç kimseyle samimi değilim

İlgilerim ve fikirlerim çevremdekilerce paylaşılıyor

Dışa dönük bir insanım

Kendime yakın hissettiğim insanlar var

Kendimi grubun dışına itilmiş hissediyorum

Sosyal ilişkilerim

Hiç kimse beni gerçekten iyi tanımıyor

Kendimi diğer insanlardan soyutlanmış hissediyorum

İstediğim zaman arkadaş bulabilirim

Beni gerçekten anlayan insanlar var

Bu derece içime kapanmış olmaktan dolayı mutsuzum

Çevremde insanlar var ama benimle değiller

Konuşabileceğim insanlar var

Derdimi anlatabileceğim insanlar var

Sonuçların Yorumlanması

20 sorudan oluşan yalnızlık testi tamamladınız. Şimdi sıra geldi sonuçları değerlendirmeye. Yukarıda işaretlemiş olduğunuz soruların cevaplarını değerlendirirken her sorunun aynı değerde olmadığını unutmayınız. 1,4,5,6,8,10,15,16, ve 20. sorularda işaretlediğinizin tam tersi puanı alırsınız. Örneğin; 1 puanını işaretlediğiniz sorularda 4 puanını kazanmış olursunuz. 2 puanı işaretlediyseniz 3 puan kazanmış olursunuz. 3 puanı işaretlediğinizdiyseniz 2 puan, 4 puanı işaretlediyseniz ise 1 puan kazanmış olursunuz. 1,4,5,6,8,10,15,16, ve 20. sorular haricindeki diğer sorular normal puanlandırılır. En yüksek puan seksen puandır, en düşük puan ise yirmi puandır. Seksen puana yaklaşıyorsanız yalnızlık duygunuz artış göstermektedir, yirmi puana yaklaşıyorsanız yalnızlık duygunuz azalıyor demektir.

Yalnızlık puanınızı değerlendirmek tek başına bir ruhsal rahatsızlık olduğu manasına gelmemektedir. Yalnızlık depresyon vb. birçok ruhsal rahatsızlıkta görülmektedir ancak tek başına bir rahatsızlık ölçütü değildir. Skorun büyük değerlerde oluşu size herhangi bir tanı koymak için yeterli değildir. Ancak skorunuz büyük değerlerde ise neden yalnız olduğunuzu ve bu durumdan nasıl kurtulmanız gerektiğini düşünmeniz gerekebilir. Bu sorunla mücadelede kendinizi güçsüz ve çaresiz hissediyorsanız, ruhsal açıdan destek almanız gerekiyor diyebiliriz. Daha fazla bu şekilde vakit geçirmeden psikolojik danışmanlık hizmeti almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Mentalium Psikoloji Kadıköy psikolog alternatifleri arasında öne çıkan bir psikolojik danışmanlık merkezidir. Eğer aradığınız İstanbul psikolog seçenekleri arasında uygun fiyatlı, etik çalışan ve kurumsal bir merkez ise bizi tercih edebilirsiniz.

Mentalium Psikoloji © 2024. Tüm Hakları Saklıdır.